sudahkah anda menunaikannya?

Saturday, October 30, 2010


Sebelum ni mmg saya tak tahu apa itu ANDROID. Tak pernah dengar (nmpak sgt buta teknologi walaupun bekas pelajar universiti teknologi)..hihi

Tapi ada sesuatu yang membuatkan saya ambik tahu pasal ANDROID ni..
++Android market (boleh download macam2 directly to the phone asalkan on wifi)
++lebih kurang mcm Window Vista, senang, serius laju giler
++wallpaper terus ada jam kt depan... ala, mcm vista jugak la lebih kurang. pastu boleh letak mcm2 application yg kita suka kt screen
++sosial networking (dia ada Android punya version utk Facebook, twitter, bla bla...)
++gmail, yahoomail, google talk, ym, (semua pun Android punya version..senang terus masuk, takyah taip2 nk google bagai..)

Best sgt... kalau mcm ni takyah ada iPhone pon takpe ;))

Ni saya copy&paste dari encik google..
Android is a mobile operating system initially developed by Android Inc., a firm purchased by Google in 2005.[4] Android is based upon a modified version of the Linux kernel. It is a participant in the Open Handset Alliance.[5] Unit sales for Android OS smartphones ranked first among all smartphone OS handsets sold in the U.S. in the second quarter of 2010, at 33% [6][7][8], achieving a market share of 20% in May 2010, second to Apple iOS.[9]

Android has a large community of developers writing application programs ("apps") that extend the functionality of the devices. There are currently over 100,000 apps available for Android,[10] which makes it the second most popular mobile development environment.[11] Android Market is the online app store run by Google, though apps can be downloaded from third party sites (except on AT&T, which disallows this). Developers write in the Java language, controlling the device via Google-developed Java libraries.[12]

Ni dia robot Android;robot ni selalu keluar masa ada incoming call utk org yg kita tak set profile pic...hihi ;))

No comments:

Post a Comment

☆☀♥ feel free to leave your comments ♥☀☆

Related Posts with Thumbnails

Ramai jugak yang baca entry ni.....

Go To Top