SOLAT adalah WAJIB
sudahkah anda menunaikannya?

Sunday, November 21, 2010

Bila nk jadi kaya?

Kalau kerja makan gaji selamanya, bila nak jadi kaya? Tak mungkin kot atau mmg payah. Nak kena ikat perut, ikat hawa nafsu shopping, pakai baju buruk2, makan nasi dgn telur goreng setiap hari, jgn tgok mknn best2, tak payah keluar jalan2, bla bla bla.. kalau nk kaya macamana eh?

Jadi berniaga lah untuk jadi kaya. Ya, mmg berniaga digalakkan dalam ISLAM. Saya sgt teruja bila tgok org berniaga ni. Income diorang..huh mmg dasyat betul. sebulan boleh dapat berganda2 gaji kita yang hari2 bagun pagi, menghambakan diri kpd kerja nih. Ada yang sebulan income boleh sama sgn gaji kita setahun.. giler lah. mmg saya pon nak. Tapi macamana? saya tgh usha2 biz jugak ni. tak tahan la keje makan gaji mcm ni.

Tapi biasa la, nk jadi senang bukan senang. permulaan ni la yang paling mencabar. Cuba kita tanya org2 yang berjaya nun. mereka pasti ada cerita masing2 disebalik kejayaan mereka, kan? sbb mereka tak putus asa lah meraka boleh berjaya. Tapi, saya MESTi jadi macam mereka tu. Tak boleh putus asa kalau nk berbiz nih..

Semangat mmg selalu berkobar kobar tapi.....biz plan (yg betul2) tak pernah ado ;p

No comments:

Post a Comment

☆☀♥ feel free to leave your comments ♥☀☆

Related Posts with Thumbnails

Ramai jugak yang baca entry ni.....

 
Go To Top